Steun een goed doel

Schrijf één van de mooiste bladzijdes uit uw leven

Getuigenis

Oud zijn, zonder familie, over je vermogen beschikken en gewoon toekijken naar de situatie in de wereld

Al meer dan vijftig jaar steun ik goede doelen naargelang mijn inkomsten. Sinds mijn pensioen kijk ik meer televisie en lees ik veel. Hierdoor heb ik een beter beeld van de wereld.
 

Onrechtvaardigheid. Armoede. Tragedies veroorzaakt door oorlogen. Oneerlijkheid. Egoïsme. Allerlei vormen van ijdelheid. De rampzalige gevolgen van aids en drugs. En de rol van geld in dit alles! De liefde voor geld kent geen grenzen meer. Hoe sommige mensen hiermee omgaan, is te gek voor woorden.
 

Tegelijkertijd zijn volwassenen en kinderen in de derde wereld tussen het vuilnis op zoek naar iets om te eten. Velen onder hen sterven op jonge leeftijd. Er zijn veel gehandicapten en sommige farmaceutische bedrijven ontwikkelen liever schoonheidsproducten dan medicijnen voor aidspatiënten. Opmerkelijke bedrijfskeuzes!
 

Miljoenen kinderen kunnen niet naar school, wat nochtans een prioriteit zou moeten zijn. Hoe kunnen we onverschillig blijven bij dergelijke situaties? Meer dan 20 jaar geleden heb ik dan ook besloten om mijn vermogen met een aantal organisaties te delen. Wetenschappelijk onderzoek, Unicef, Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen,... En ook mijn nalatenschap zal hier naartoe gaan.
 

Ik schrijf dit voor wie in dezelfde situatie zit, maar twijfelt om een goed doel op te nemen in zijn testament. Je bewijst er de mensheid niet alleen een dienst mee, maar je hebt ook het gevoel dat je troost. Je helpt er medemensen mee uit de miserie die ze uiteraard niet verdienen. Laten we hopen dat ze op een dag sterk genoeg zijn om de wereld zelf te kunnen dragen.
 

Ook al staat onze leeftijd ons niet meer toe actief te zijn, toch kunnen we nog nuttig zijn waar nodig.
 

J. Morau