Mijn testament: legaat, successierechten bij nalaten aan een goed doel

Schrijf één van de mooiste bladzijdes uit uw leven

Nalaten voor een betere wereld

Door een testament op te stellen zorgt u ervoor dat uw nalatenschap beheerd zal worden zoals u dat wenst. Heeft u geen erfgenamen en geen testament? Dan gaat uw nalatenschap integraal naar de staat.

Kiezen voor een organisatie die strijdt voor het welzijn en de rechten van de toekomstige generaties: het is een prachtige manier om uw vrijgevigheid verder te laten leven na uw overlijden. Voeg daarom een legaat (een testamentaire bepaling) of een fiscaal interessanter duolegaat  toe aan uw testament waarin u iets nalaat aan een goed doel. Zo genieten uw erfgenamen van verminderde successierechten.


De situatie van kinderen in nood laat u zeker niet koud. Door uw nalatenschap aan UNICEF te schenken, biedt u hen een betere wereld. Een wereld waarin u uw waarden van rechtvaardigheid, tolerantie en vrijgevigheid op een bepaalde manier nalaat. 

Heeft u erfgenamen? Dan kan u kiezen om een bepaald bedrag of percentage van uw erfenis na te laten aan UNICEF. U kan er natuurlijk ook voor kiezen om UNICEF aan te stellen als enige erfgenaam van al uw bezittingen.

Hiernaast vindt u een aantal courante vragen rond het nalaten aan een goed doel. Nog vragen? Contacteer ons gerust voor meer uitleg.